...
Välkänd lyftvagn som har passerat ännu en milstolpe

Hos materialhanteraren TMHE (Toyota Material Handling Europe) i Mjölby firar man att deras populäraste och mest välkända lyftvagn BT Lifter (bilden) nu har passerat ännu en milstolpe i och med att den har tillverkats i mer än tre miljoner exemplar!
Den moderna lyftvagnen uppfanns av BT Industries redan 1946 och började produceras ett år senare. BT Lifter kan transportera alla typer av gods i oräkneliga applikationer och den har blivit något av branschstandarden för lyftvagnar. Alla BT Lifter lyftvagnar tillverkas i TMHE:s lyftvagnsfabrik i Mjölby.


"Jag är mycket nöjd med att kunna berätta att vi nyligen producerade lyftvagn nummer 3.000.000. Det är fantastiskt att vara en del av något idag, som har pågått kontinuerligt sedan 1947. Trots den långa historien utvecklas BT Lifter kontinuerligt och vi har som mål att lansera en ny variant av BT Lifter varje år, för att vara i fas med våra kunders behov och hålla oss framför våra konkurrenter", säger Sven Wirenhammar, divisionschef för Hand Trucks vid TMHE i Mjölby.
I dag finns BT Lifter i ett urval med fler än 13 modeller och med många tillval, vilket gör att det finns en BT Lifter för varje applikation.
Varianter som BT Heavy Lifter, BT Quick Lifter, BT High Lifter, BT Stainless Lifter och BT Lifter med våg är väletablerade bland många branscher och distributionsprocesser, tack vare de specifika optimeringarna.
Bland de senare modellerna finns BT Pro Lifter med en truckkonstruktion, som gör att föraren får igång trucken med ett enda pumpslag med handtaget.
Två av de senaste tilläggen i BT Lifter-programmet är BT Lifter Ultra Low, som har låg markfrigång och är avsedd för engångspallar, som används allt mer i fraktcontainrar för att maximera utnyttjandet av utrymmet, och BT Lifter Silent, som är konstruerad för leveranser utanför kontorstid i bostadsområden. Silent arbetar med en bullernivå, som inte överstiger 60 dBA, vilket motsvarar normal ljudnivå för ett samtal mellan två personer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK