...
Etikettryckeri med lång flexoerfarenhet har blivit certifierat av EskoArtwork
FigoSystem i Kungälv är specialiserade på etikettryck till bland annat förpackningsbranschen.

Till raden av svenska grafiska företag, som erhållit den speciella så kallade HD-flexo-certifieringen från belgiska prepress- och förpackningskoncernen EskoArtworks, sällar sig nu även flexotryckeriet FigoSystem. Det meddelar företaget i en pressrelease.
FigoSystem, som sedan 2009 verkar i en ny fabrikslokal i Kungälv, tre mil norr om Göteborg, började som en av de första i Sverige med flexotryck redan för 40 år sedan. I dag har man vad man själva betecknar som norra Europas modernaste flexotryckanläggning och företagets mål är att utveckla och leverera flexotryck i världsklass.


"För 40 år sedan var tekniken i sin linda, men vi såg tidigt potentialen. Under årens lopp har tekniken utvecklats i form av nya material, högre hastigheter och större volymer och i dag är metallicfärger, präglingar, magnetremsor och allt högre upplösningar vardagsmat", skriver FigoSystem i sitt pressmeddelande.
FigoSystem har sett till att hålla sig i framkant på flexomarknaden genom ständiga förbättringar och investeringar. Bland de senaste investeringarna finns en Cyrel Digital Imager (CDI) från EskoArtwork och en Cyrel® FAST från DuPont, vilket innebär en ny process för tillverkning av digitala flexografiska klichéer.
En ytterligare bekräftelse på FigoSystems höga standard inom flexotryck är att man har erhållit EskoArtworks, HD-flexo certifiering, som innebär att företaget har passerat ett certifieringsprogram med mycket höga krav på kvalitet i skärpa, färg och bildåtergivning.
"Vi är väldigt stolta att få tillkännage att vi nu har blivit HD-Flexo certifierade av EskoArtwork", skriver företagets marknadskoordinator Sara Källqvist.

FigoSystem producerar bland annat olika typer av etiketter till förpackningsområdet, allt från konventionella märknings- och produktetiketter till mer avancerade som krympsleeves, "wrap-around-labels", etiketter med inbyggd lukteffekt och etiketter försedda med RFID-funktion (Radio Frequency IDentification).

FigoSystem är ett familjeägt företag sedan starten 1967 och har inga utomstående ägarintressen. Företagets huvudmarknader är Sverige och de nordiska länderna, där Sverige är den största enskilda marknaden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK