...
Minskad produktion av alufolie i Europa

Det kärva ekonomiska klimatet i Europa påverkade leveranserna av aluminiumfolie under årets första nio månader. Det skriver European Aluminium Foil Association (EAFA) i ett pressmeddelande.
Produktionen av alufolier sjönk under perioden till 609.000 ton, vilket var en nedgång med nästan fyra procent jämfört med motsvarande period ifjol.


Den största nedgången – sju procent – drabbade de tunnare foliekvaliteterna, som används till flexibla förpackningar och till hushållsfolie, medan produktionen av tjockare industrifolier bara sjönk med cirka en procent. En ljuspunkt i sammanhanget är att exporten av aluminiumfolier till länder utanför EAFA-regionen ökade med nästan fem procent under årets tre första kvartal.

"Främst under tredje kvartalet märktes nedgången bland alufolieanvändarna med ökad försiktighet och minskande lager som följd. Men vi tror på en sund framtid för alufolie – materialet är hållbart och innovativt och med sina utmärkta barriär- och skyddsegenskaper spelar alufolie en viktig roll för att förhindra onödigt livsmedelsspill", säger EAFA:s VD Stefan Glimm (bilden t.h.).

EAFA:s medlemmar svarar för cirka 98 procent av den totala europeiska alufoliemarknaden och organisationen representerar nästan alla länder i Europa, inklusive Ryssland och Turkiet.
Cirka 75 procent av den alufolie, som tillverkas, används i olika typer av förpackningar samt som hushållsfolie.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK