...
Færch Plast startar produktion i England
Færch Plast har köpt 14.000 kvadratmeter fabrikslokaler i engelska Durham, där man  ska bygga upp en modern anläggning för tillverkning av plasttråg till livsmedel.

Danska plastförpackningsföretaget Færch Plast A/S ska öppna en tillverkningsfabrik i nordöstra England. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Fabriken, som ska byggas i Durham, söder om Newcastle, ska i första hand tillverka plasttråg avsedda för färdigmat och färskkött på den brittiska marknaden. Produktionen är beräknad att börja under sommaren 2012.


Færch Plast har köpt 14.000 kvadratmeter fabriksbyggnader i Durham, i vilka produktionsanläggningen ska byggas upp.
Dessutom har man köpt angränsande tomtmark, så att man har sammanlagt 30.000 kvadratmeter industrimark till sitt förfogande i Durham och därmed möjligheter till ytterligare expansion av den brittiska verksamheten.

Etableringen och investeringarna i Durham ingår i Færch Plasts långsiktiga strategi att verka nära sina kunder, Att Færch Plast nu startat produktion av plasttråg i Durham, innebär också att motsvarande produktion för den brittiska marknaden, som i dag sker i Færch Plasts huvudfabrik i danska Holstebro samt i bolagets fabrik i Tjeckien, kommer att flyttas till den nya engelska fabriken.
Vilka konsekvenser produktionsflytten till England får för de anställda i Danmark och Tjeckien framgår dock inte av Færch Plasts pressmeddelande.

Under de närmaste sex månaderna kommer den toppmoderna anläggningen i Durham att byggas upp i de inköpta lokalerna genom installation av nya specialmaskiner för plasttrågsproduktion samt flytt av utrustning, etc. från anläggningarna i Danmark och Tjeckien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK