...
Boschs andra Kina-fabrik byggs i Chengdu
Skiss av den tänkta entrén till Bosch Packaging Technologys andra fabrik i Kina, som ska börja byggas år 2014.

Bosch Packaging Technology ska bygga en andra produktionsfabrik i Kina. Bolaget har tecknat avtal om användningsrättigheter till en 66.000 kvadratmeter stor industritomt i staden Chengdu, som ligger i kommunen Pujiang i Sichuan-provinsen.
I ett första skede ska tillverkning av företagets förpackningsmaskiner ske i en hyrd fabrikslokal på området, med början tidigt nästa år. Under 2014 påbörjas sedan uppförandet av en ny fabrikslokal, som ska stå färdig för produktion under 2015. Investeringen i Kina beräknas uppgå till 17 miljoner euro.


Den nya fabrikslokalen kommer att omfatta totalt 13.500 kvadratmeters golvyta av vilka drygt hälften kommer att bestå av produktionslokaler. Fabriken ska serva Bosch Packaging Technologys kunder i regionen med förpackningsmaskiner inom farma-, livsmedels- och konfektområdet.

Bosch Packaging Technology, som startade sin etablering i Kina för tio år sedan, har sedan tidigare en tillverkningsenhet i Hangzhou, med cirka 400 anställda.
För innevarande år förväntar sig Bosch Packaging Technology att bolagets försäljning av förpackningsmaskiner till den kinessiska marknaden kommer att uppgå till cirka 85 miljoner euro. Maskinerna tillverkas antingen lokalt i Kina eller vid någon av Bosch andra anläggningar, främst i Europa.

"Vi har valt Chengdu eftersom staden blivit Kinas största tillverkningscentrum för förpackningsmaskiner. Här finns också ett stort antal leverantörer i området och regionen har bra tekniska högskolor och universitet, vilket är viktigt för rekrytering av kvalificerad personal i framtiden", säger Walter Häcki (bilden t.h.), VD för Bosch Packaging Technologys kinesiska produktionsanläggningar.

I samband med etableringen i Chengdu har Walter Häcki också blivit utnämnd till hedersmedborgare i provinsen Pujiang. Han får utmärkelsen som representant för Bosch Packaging Technology och som ett erkännande av bolagets engagemang för provinsen genom byggandet av fabriken i Chengdu.
Sedan 2006 har endast två personer, som inte är bosatta i Pujiang, utnämnts till hedersmedborgare och enligt Bosch är Walter Häcki den första utlänning, som erhållit denna Pujiangs högsta utmärkelse.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK