...
Black Box i Hamburg
“Still Life in a Circle”

Den 15 november arrangerade Iggesund ”The Black Box of Germany” i Hamburg. Det är en del I företagets designtour runt om I världen där designers får I uppgift att inom ramen för en svart låda göra något spännande med Invercotematerialen. Här handlar det alltså om ”think inside the box”. Uppdraget denna gång gick till designern och illustratören Sebastian Onufszak som gjort en design som är en animation på temat livscykel. Den här gången innehåller lådan därmed en film som går att se direkt i den.

”Min Black Box idé är en surrealistisk, kort film kallad Still Life in a Circle, som handlar om kreativitetens renässans – om hopp och desperation, liv och död, ljus och mörker men även om Iggesunds historia. Det är en resa utan ett speciellt mål, bara påbörja resan. På det sättet är du påverkad av naturliga omgivningar vid vägkorsningar där du kan välja att svänga vänster eller höger spontant”, förklarar Sebastian Onufszak.
”Din resa kan alltid gå till en speciell plats beroende på vilket humör du är på. Inspirationen kommer från riktningen du väljer och den slutar aldrig. Det innebär att filmen aldrig blir den samma. Jag planerar att förfina konceptet under de kommande åren och varje år ge ut en uppdaterad version”.
Sebastian Onufszak kreation visades på en vernissage på Prototyp Museum i Hamburg tillsammans med de andra verk som tidigare designers skapat under resans gång. Det innebär att utställningen växer för varje nytt bidrag som tillkommer.
Den ”svarta lådan” som är grunden som alla måste hålla sig till, har fått en utmärkelse i Schweiz för sin kvalitet.
”Jag tilltalades av den kreativa friheten i projektet och att få vara en del av ett fantastiskt projekt som gör det möjligt för designers att utöka sin horisont och skapa något verkligt unikt”, säger Sebastian Onufszak.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Kartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK