...
Innovativ kryddförpackning en av 21 prisvinnande tyska förpackningar

En av de förpackningar, som var bland de 21 bidrag som utsågs till vinnare av 2011 års upplaga av det tyska förpackningspriset (Deutscher Verpackungspreis), var en innovativ bleckplåts- och plastförpackning med doseringsegenskaper, anpassad för packning och dosering av torkade örter och andra typer av kryddor (bilden).
Förpackningen, som kallas "Spice Box" är resultatet av ett samarbete mellan metallförpackningsföretaget ADV-PAX Lutec GmbH i Dettingen och livsmedelsföretaget Wiberg, med huvudsäte i Österrike.


"Spice Box" består av en behållare för kryddorna, tillverkad i bleckplåt, och en förslutnings- och doseringsdel, tillverkad i plast. Metallbehållaren skyddar effektivt kryddorna mot ljus och annan yttre påverkan och den speciella plastförslutningen håller inte bara tätt utan kan också enkelt fällas upp med ett "klick", varvid kryddorna snabbt och effektivt kan administreras på önskad plats.

237 förpackningar anmäldes till det tyska förpackningspriset, som i år delades ut för 34:e gången. Av de 237 bidragen nominerades 54 som presumtiva vinnarkandidater i en första omgång och av dessa utsågs slutligen 21 vinnare i sju olika kategorier.

packnyheter.se kommer framöver att presentera en del av de 21 prisvinnande förpackningskoncepten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK