...
Många ville veta mer om morgondagens förpackningsmaterial

Nya förpackningsmaterial är ett hett ämne hos både materialtillverkare, förpackningskonverterare och varumärkesägare. Det framgick klart när Packbridge, Packaging Mid Sweden och Innventia arrangerade Morgondagens Förpackningsmaterial i Kista den 15 november. Närmare 200 personer deltog.

Att be personer involverade i materialutveckling att berätta om sitt arbete och vad som är aktuellt för ögonblicket och vad som kan förväntas i framtiden, innebär ofta långa och detaljerade beskrivningar, vilket i sig är helt naturligt med tanke på att det är komplexa frågor. På Morgondagens Förpackningsmaterial togs ett nytt grepp innebärande att varje föredragshållare bara hade 15 minuter på sig. Det innebar att hela 16 presentationer hanns med under en faktaspäckad dag, modererad av forskningskommunikatören Eva Krutmeijer. Konceptet föll ut mycket väl och deltagarna kunde åka hem med en utmärkt uppdatering av vad som är på gång inom förpackningsmaterialområdet.
Dagen innehöll presentationer uppdelade på avdelningarna Trender, Interaktivitet, Nya material, Nya barriärmaterial och Framtiden och föredragen spände mellan allt från det avfallsfria samhället, till genteknik och förpackningar, funktioner på papper i 4D, biobaserade plaster och material som reagerar på yttre stimuli. Sammfattningsvis kan man efter denna dag konstatera att framtiden inte är vad den har varit.
I nästa nummer av tidningen nord emballage kommer en lite utförligare rapport från konferensen.
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK