...
Ny förpackning som ger livsmedel en krispigare yta i mikrovågsugnen

Tyska förpackningsfilmstillverkaren Nordenia International AG, med huvudkontor i Greven, har utvecklat en ny typ av flexibel förpackning för livsmedelsprodukter, som ska färdigställas i mikrovågsugn (bilden).
Det nya konceptet, som fått namnet Nor®Absorbit, är speciellt lämpligt till feta och panerade produkter, som ska ha en krispig yta.


Den innovativa Nor®Absorbit-förpackningen sägs, enligt ett pressmeddelande från Nordenia, absorbera fett och fukt under tillagningen i mikron. Den packade livsmedelsprodukten ska alltså tillagas direkt i förpackningen tills den fått den rätta krispigheten.
Tillagningen är enklare, bekvämare, mer hygienisk och tar betydligt mindre tid än konventionell tillagning i stekpanna.

"Den fukt, som avges under uppvärmningen i mikrovågsugnen, och det fett, som produkten avger, passerar genom ett perforerat förslutningslager och absorberas och hålls kvar av förpackningens innerlager. Till och med opanerade produkter som till exempel bacon blir mycket krispigare än med andra, konventionella mikrovågsmetoder. Dessutom behövs inga förberedelser med stekpannor, etc, vilket sparar både tid, disk och rengöring", säger Herbert Bader, chef för utvecklingsavdelningen Nordenia Technologies.

Nor®Absorbit-förpackningen har dessutom isolerande termiska egenskaper, som gör att förpackningens yttertemperatur hålls nere och förpackningen kan hanteras utan risk för brännskador direkt efter tillagningen i mikron. Den kan förses med en lätthanterlig öppningsfunktion, som gör att man enkelt kan ta ut den färdiglagade produkten.
Förpackningen kan även förses med en speciell ångventil, som gör att man kan på ett skonsamt sätt kan ångkoka produkter.

Hela förpackningens yta är tryckbar och den är också försedd med ett fönster, som gör att konsumenten kan se produkten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK