...
Metallock med plastförsegling till emballage för farligt gods

Metallförpackningsföretaget Emballator Ulricehamns Bleck, som ingår i Emballator-koncernen, har utvecklat en ny typ av försegling till industriemballage i bleckplåt, som ger en användarvänlig, kostnadseffektiv och säker lösning till emballage för farligt gods.
Förpackningskonceptet, som kallas EasyOpen™, består av bleckplåtshinkar i volymer från 2,5 liter till 20 liter, där metallocken försetts med en patenterad förslutning i form av en plastförsegling, som bryts med en mejsel och ett enkelt handgrepp.


"Genom att kombinera plåt och plast i locket har vi skapat en förslutning som ger stora fördelar såväl användarmässigt som ekonomiskt och ergonomiskt. Dessutom förbättras våra kunder produktionshastighet", säger marknadschef Henric Wiklund till packnyheter.se

EasyOpen™ är UN-godkända för transport av farligt gods och den patenterade förslutningslösningen är utvecklad för att enkelt integreras i fyllnadsprocessen.

Den senaste bleckplåtshinken i EasyOpen-serien heter EasyOpen 285, där 285 betecknar hinkens öppningsdiameter i millimeter. Det är den största hinken i serien och den rymmer 20 liter.
"Produkten har sedan en längre tid efterfrågats av våra kunder och den kommer att innebära stora effektivitets- och kostnadsfördelar för våra kunder, vilka producerar och fyller industrifärger", säger Henric Wiklund.

Den nya EasyOpen 285 finns både i UN-godkänt utförande och i en icke UN-godkänd standardversion.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Industri Kemteknisk Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK