...
Rexam får ny styrelseordförande

Sir Peter Ellwood (t.v. på bilden) kommer att lämna posten som styrelseordförande i brittiska förpackningskoncernen Rexam plc i februari nästa år. Det skriver bolaget i ett pressmeddeelande.
Den 68-årige Peter Ellwood har varit ordförande i Rexam sedan 2008. Han efterträds nu av 55-årige Stuart Chambers (t.h.), som tidigare bland annat varit koncernchef för japanska glasjätten NSG Group (Nippon Sheet Glass).


"Jag har verkligen njutit av min tid som ordförande. Rexam är nu i en stark position, ledningen ser framtiden an med tillförsikt och jag tror det bästa för företaget är att man får en ny ordförande som kan tjäna bolaget under hela nästa utvecklingsfas", säger Peter Ellwood i en kommentar till sin aviserade avgång.

Sir Peters efterträdare Stuart Chambers har stor erfarenhet inom olika industribranscher. Han har arbetat i tio år på olika chefsposter i Europa för olje- och bensinkoncernen Royal Dutch Shell plc och han innehade olika chefspositioner hos livsmedelskoncernen Mars Inc. innan han kom till glaskoncernen Pilkington, där han var VD. När Pilkington såldes till japanska NSG, blev Stuart Chambers ny koncernchef för NSG – en post som han lämnade 2009.
I dag är Stuart Chambers bland annat styrelseledamot i företagen Tesco PLC, The Manchester Airport Group PLC och Smiths Group plc

"Sir Peter har lett styrelsen med stor skicklighet och vi kommer att sakna hans entusiasm och stöd. Nu ser jag och styrelsen fram emot att arbeta med Stuart Chambers, vars breda erfarenhet och globala expertis kommer att vara till oerhörd nytta för Rexam i framtiden", kommenterar Rexams VD och koncernchef Graham Chipchase.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK