...
Säkert arbete hos Smurfit Kappa i Nybro

Smurfit Kappas fabrik i småländska Nybro har utsetts till en av Sveriges säkraste arbetsplatser av tidningen Dagens Arbete. Det är fjärde året i rad, som tidningen delar ut pris till de företag, som har lägst olycksstatistik i Sverige. 
På Smurfit Kappas wellpappfabrik i Nybro har man nu passerat 700 olycksfria dagar i sträck, dvs. dagar utan skador eller olyckor, som leder till sjukfrånvaro.


"Jag tyckte att vi borde ha en bra chans att placera oss och att vårt säkerhetsarbete förtjänade lite uppmärksamhet. Vi arbetar hela tiden på att förbättra säkerheten ytterligare och redovisar framstegen varje månad. Det fungerar mycket bra", säger Peter Andersson (bilden), som är det grafiska fackförbundet GS klubbordförande och den som nominerade Nybrofabriken till tävlingen.

Thomas Elmquist, stolt fabrikschef på Smurfit Kappa Sverige i Nybro, menar att det har skett en välbehövlig attitydförändring till säkerhetsarbetet jämfört med inställningen förr.
"I början kunde det förekomma gliringar om att det var löjligt med regleringar om var stegen skulle ställas etc. Men idag inser alla att satsningen på fasta säkerhetsrutiner är en starkt bidragande del till att olyckorna minskat så mycket. Visst förekommer det mindre tillbud fortfarande, men vi jobbar på att få bort så många av dem som möjligt också", säger Thomas Elmquist,.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK