...
Kundtrycket för stort – nu kommer Bjäre Julmust tillbaka i butikshyllan

För tre år sedan upphörde Coca-Cola Sverige med försäljningen av klassiska Bjäre Julmust, men protesterna från konsumenterna blev många och inför årets jul- och nyårshelger relanserar dryckesjätten därför den välbekanta "folkhemsklassikern".
"Vi vet att våra konsumenter vill ha både Coca-Cola och Bjäre julmust till jul och vi har anpassat oss efter deras önskemål", säger Anne Lindfeldt, presschef på Coca-Cola.


Bjäre Julmust gör nu alltså en efterlängtad comeback på butikshyllorna lagom till vintermörkret och den stundande julen. Den klassiska julmusten kommer att säljas i 1,5 liters PET-flaskor hos utvalda butiker runt om i landet.

Bjäre Julmust har, som namnet antyder, sitt ursprung på Bjärehalvön i Skåne och är ett gediget varumärke med lång historia. Men nuförtiden tillverkas Bjäre Julmust inte i Skåne utan i Haninge utanför Stockholm. Musten baseras på familjen Roberts mustextrakt - ett välbevarat, hemligt recept från 1900-talets början – vilket gör att smaken fortfarande är densamma och gör musten till ett populärt dryckesattribut till såväl julskinkan som pepparkakorna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK