...
Mondis nya extruder möjliggör förpackningsfilm med 14 lager
Spektakulär bild av Mondi Napiags nya filmextruder, sedd uppifrån.

Plastbearbetningsföretaget Mondi Napiag, som ingår i österrikiska Mondi-koncernens affärsområde Consumer Bags & Films, har installerat en "state-of-the-art"-filmblåsextruder, som möjliggör produktion av flerskikts förpackningsfilmer bestående av upp till 14 lager och med EVOH och PA (polyamid) som barriärmaterial.
Den nya extrudern utökar Mondi Napiags produktportfölj och de nya flerlagersfilmerna ger kunderna möjligheter till förpackningar med förbättrade egenskaper


Extrudern, som tillverkats av Windmüller & Hölscher, kan producera plastfilm med sju lager, vilka kan förenas till en film med 14 lager.
"Vår nya extruder ger oss möjlighet att tillgodose individuella behov hos våra kunder och erbjuda attraktiva filmer till förpackningar som ger bättre differentiering i butiken", säger Günter Leitner, VD för Mondi Napiag.

De första testkörningarna med de nya förpackningsfilmerna visar att de har betydligt högre glans och transparens än andra liknande filmer. De har också större punkterings- och rivhållfasthet, vilket är viktigt vid förpackning av livsmedel med vassa kanter och hörn.
7- eller 14-lagersfilm från den nya extrudern har dessutom också utmärkta arombarriärer och förlängd hyllivslängd, liksom andra flerskikts- och barriärfilmer från Mondi Napiag.

Förutom det senaste extrudertillskottet har Mondi Napiag sedan tidigare sex stycken femskiktsextrudrar i sina fabrik i österrikiska Zeltweg.

Mondi Napiag, som från början hette Napiag Kunststoffverarbeitung GmbH, har mer än 50 års erfarenhet av extrudering och plastbearbetning. Företaget tillhör Mondi Group sedan 2007 och bytte till sitt nuvarande namn i juli 2010.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Maskin och Utrustning Plast Plastbearbetningsmaskiner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK