...
Biokompositmaterialet DuraPulp valt till "Årets mest innovativa produkt"
Obearbetat DuraPulp-material på rulle. (Foto: Jesper Andersson)

Sydsvenska skogs- och massabolaget Södra Cell har vunnit ännu en utmärkelse för sitt nya biokompositmaterial DuraPulp, som består av speciellt utvald massa från Södra och en förnyelsebar biopolymer.
När Pulp & Paper International Awards delades ut i samband med European Paper Week i Bryssel korades nämligen Södra Cell och DuraPulp till vinnare i kategorin " Innovative Product of the Year".


I den berörda kategorin belönas företag, som lyckas övervinna alla hinder och producera nya produkter, vilka verkligen sticker ut på marknaden och som är betydelsefulla för slutkonsumenterna.

Det nedbrytbara biokompositmaterialet DuraPulp är starkt, tåligt och står emot vatten väldigt bra, till skillnad från traditionella pappersprodukter. Det kan användas såväl till förpackningsändamål som för tillverkning av motståndskraftiga och starka produkter för hem och vardag.

"Detta är mycket glädjande. Ett viktigt uppdrag för Södra är att, tillsammans med innovativa samarbetspartners, utveckla framtidens råmaterial baserad på förnybar, skoglig råvara. DuraPulp har gett oss en utmärkt start på detta arbete", säger Henrik Wettergren, affärsområdeschef för tryckpapper och specialpapper på Södra Cell International.

De första produkterna i DuraPulp var den uppmärksammade barnstolen Parupu och den prisbelönade designlampan W101 (läs här) och framgångarna med dessa ledde till att Södra Cell tidigare i år beslöt sig för att starta kommersiell produktion och försäljning av DuraPulp (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK