...
Vinnare av Tyska Förpackningspriset 2011:
Innovativ plastförpackning som konkurrerar med traditionella burkar för fiskkonserver

Förpackningskoncernen Weidenhammer Packaging Group (WPG) blev en av vinnarna i årets upplaga av det tyska förpackningspriset (Deutscher Verpackungspreis).
Weidenhammers innovativa "plastkonservburk" PermaSafe, som används av livsmedelsföretaget Appel Feinkost för packning av fisk- och skaldjursprodukter, fick utmärkelsen i kategorin "konsumentförpackningar".
Förpackningen är specialutvecklad för steriliserade och pastöriserade produkter och den innebär ett genombrott för plastförpackningar på fiskkonservområdet, vilket tidigare dominerats av glass- och metallförpackningar.


Förpackningskonceptet PermaSafe-koncept, som utvecklats av Weidenhammer Plastic Packaging GmbH, gör det möjligt att förpacka och marknadsföra steriliserade och pastöriserade produkter, konserver, i högkvalitativa plastförpackningar, vilka ger varorna samma hyllivslängd som konserver förpackade i glas eller metall.
En stor fördel med PermaSafes plastkonserver är också att förpackningarna kan utformas helt efter kundens önskemål och att man inte längre är bunden till traditionella förpackningsformer som runda burkar eller flata askar. I jämförelse med glaskonserver är PermaSafe-förpackningarna upp till 90 procent lättare.
PermaSafe-förpackningarna är dessutom lättöppnade och återförslutbara samt tål att värmas i mikrovågsugn

"Vi är glada och stolta över utmärkelsen och ser juryns beslut som ytterligare en bekräftelse på vad vi ofta får höra från våra kunder. På marknaden finns det ett stort behov för alternativa förpackningslösningar som kombinerar hög produktsäkerhet med innovativ design och PermaSafe är en perfekt sådan kombination – och dessutom har den ett antal andra fördelar för konsumenten", säger WPG:s försäljningsdirektör Andreas Rothschink.

Av vinnarna av tyska förpackningspriset har packnyheter.se tidigare redovisat kryddförpackningen "Spice Box" (läs här) och "TalkPack" – den talande livsmedelsförpackningen (läs här). Fler vinnande förpackningar kommer framöver.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK