...
Nestlé Waters bygger fabrik för tappning av dricksvatten på superlätta PET-flaskor

Nestlé Waters UK, som ingår i multinationella livsmedelskoncernen Nestlé, ska investera över 35 miljoner pund (cirka 400 miljoner kronor) i en ny toppmodern tappnings- och lageranläggning i spaorten Buxton i nordvästra Derbyshire i England.
I fabriken ska mineral- och dricksvatten under varumärkena Buxton Natural Mineral Water och Nestlé Pure Life tappas på en ny typ av PET-flaskor, vilka sägs vara de lättaste som tillverkats i Storbritannien.


De nya, lätta plastflaskorna har kortare hals och en mer "robust" och ergonomisk form, vilket inte bara minskar mängden plastmaterial i flaskorna utan även gör dem bekvämare att hålla.
De nya, återvinningsbara flaskorna kommer att tillverkas i volymerna 25 cl, 50 cl, 75 cl och 1 liter för Buxton-vattnet och 33 cl och 50 cl för Pure Life-vattnet. Den genomsnittliga plastbesparingen uppges vara cirka 25 procent oavsett flaskstorlek.

I samband med lanseringen av de nya superlätta PET-flaskorna har Nestlé Waters UK också tagit fram en ny förslutning av så kallad "sportmodell". Förslutningen, som kommer att finnas på alla Buxton Natural Mineral Water-flaskorna utom halvlitersmodellen samt på Nestlé Pure Lifes 33cl-flaskor, har en säkerhetsförsegling som stannar kvar i förslutningslocket, sedan den öppnats.

Den nya fabriken, som föregåtts av många års forskning och utveckling, ska stå färdig för produktion under våren 2012.
Enligt Nestlé Waters UK kommer den att bli en av Europas mest innovativa och effektiva tappningsanläggningar och genom att kombinera "state-of-the-art"-buteljering med effektiv lagerhantering kommer Nestlé Waters UK att kunna minska sin totala förpacknings- och energiförbrukning.

"Vi är glada över att kunna lansera den lättaste plastflaskan för vatten, som producerats i Storbritannien och vår investering visar på vårt engagemang för buteljerat vatten och för kunder och konsumenter", säger Paolo Sangiorgi, chef för Nestlé Waters UK.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK