...
Borealis lanserar ny PP för tunnväggiga förpackningar

Polymerkoncernen Borealis lanserar en ny polypropenkvalitet i sin serie BorPure, som i första hand är avsedd för formsprutade tunnväggiga och transparenta livsmedelsförpackningar (bilden).
Den nya PP-kvaliteten, som fått beteckningen BorPure RJ766MO, sägs ha utomordentliga organoleptiska egenskaper, dvs. den överför inte lukt eller smak till den förpackade produkten.


BorPure RJ766MO är tillverkad genom en kombinerad tillämpning av Borealis speciella polypropenteknologi Borstar och företagets "Nucleation Technology" (BNT).
Tillverkningsmetoden innebär att man kan skapa ett plastmaterial, som har en skräddarsydd "molekylviktsdistribution" (MWD) och en struktur, som ger snabb kristallisering och en bra balans mellan materialets styvhet och dess tålighet mot stötar och slag.

"Tack vare dess ypperliga organoleptiska egenskaper kommer vårt nya BorPure-material troligen att bli den polymerkvalitet de flesta kommer att föredra till alla typer av livsmedelsförpackningar i plast", säger Rainer Höfling, som är VD för affärsområdet Borealis Moulding.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK