...
Glädje hos plastföretaget Polykemi efter två prestigefyllda utmärkelser

De här dagarna är det idel ljusa och glada miner på familjeägda plastcompounderingsföretaget Polykemi AB i Ystad!
Inte nog med att företaget numera kan kalla sig "diamantföretag", sedan man haft högsta soliditet och kreditvärdighet i mer än 20 år, utan nu kan även företagets VD Ola Hugoson (bilden) titulera sig "Årets entreprenör i Skåne"! Den titeln vann han i dagarna i tuff konkurrens med åtta andra framgångsrika skånska företagare.


Den prestigefyllda entreprenörstävlingen "Entrepreneur Of The Year" arrangeras av revisionsföretaget Ernst&Young med SE Banken som huvudsponsor. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i cirka 50 länder och 140 städer och den tävling, som Ola Hugoson tog hem, var alltså den regionala deltävlingen i Skåne. Efter den väntar Sverigefinal för Ola Hugoson och sedan kanske en världsfinal i Monte Carlo!
"Jag blev inte bara överraskad, glad och stolt. För en gångs skull blev jag nästan stum. Att få det här priset är självklart helt fantastiskt. Men så har jag också många fantastiska medarbetare", sade en närmast chockad Ola Hugoson, när han förstod att han tagit hem titeln "Entrepreneur Of The Year" i Skåne.

Juryns motivering Ola Hugosons seger löd bland annat så här:
"En sann entreprenör med stora internationella visioner och med en tydlig ledarstil."

Och att Ola Hugoson – tillsammans med sina duktiga medarbetare – leder ett framgångsrikt företag bevisas inte minst av den andra utmärkelsen man fått: "Diamond Award" för högsta soliditetsrating AAA i mer än 20 år.
Polykemi är ett av 28 svenska företag som fått utmärkelsen "Diamond Award", som delas ut av företaget Soliditet.

Soliditet sysslar med kreditinformation och företagsanalyser och "betygssätter" företags kreditvärdighet. För att få underlag till kreditratingen skaffar Soliditet in uppgifter från bland annat Bolagsverket, Skatteverket, SCB, Kronofogdemyndigheten och Lantmäteriverket. Efter analys presenteras en rating där AAA är det bästa och C det sämsta. Rating AAA kan endast delas ut till aktiebolag. Företaget ska omsätta minst två miljoner kronor, ha varit verksamt i minst tio år och ha nyckeltal, som är väsentligt över branschens genomsnitt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK