...
FKuR blir ensam distributör i Europa av Braskems gröna PE
 

Globala bioplastproducenten Braskem, med huvudsäte i Brasilien, har gett tyska plastföretaget FKuR Kunststoff GmbH ensamrätt att distribuera Braskems gröna polyeten, tillverkad av sockerrör, i Europa.
FKuRs exklusiva distributionsrätt är en uppföljning på det avtal om tillverkning av "grön" polyeten, som träffades i september mellan Braskem och FKuR (läs här).


Det nu ingångna distributionsavtalet mellan Braskem och FKuR innebär att Braskem kan utnyttja FKuRs europeiska säljkår och att det tyska företaget, som är en ledande tillverkare av biopolymerer/kompounder för flexibla och styva förpackningar, blir Braskems logistik- och utvecklingspartner i Europa.
"Detta är ännu en milstolpe för att förverkliga vår bioplaststrategi och som en ledande aktör på den europeiska bioplastmarknaden är vi glada att bli en del i Braskems innovativa kampanj för förändrat resursutnyttjande", säger FKuRs VD Edmund Dolfen.
"För Braskem var det viktigt att hitta en partner som har omfattande kunskaper när det gäller att marknadsföra bioplastspecialiteter på råvarumarknaden", säger Fabio Carneiro, marknadschef hos Braskem.

Braskem blev 2010 världens första producent av LLDPE och HDPE från förnyelsebara råvaror. Den etanol, som används för att göra Braskems gröna PE, härstammar från sockerrör odlade i Brasilien.
Egenskaperna hos Braskems gröna PE är likvärdiga med traditionella fossilbaserade polyetenkvaliteter. Detta betyder bland annat att grön PE ej föranleder nyinvesteringar och att bioplasten kan användas på befintlig utrustning utan några justeringar, vilket är viktiga fördelar för processindustrin.

BESÖK HEMSIDAN FÖR FKuR, KLICKA HÄR!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK