...
Rosti Group säljer ett av sina dotterbolag

Plast- och formsprutningskoncernen Rosti Group, med huvudkontor i Malmö, meddelar att moderbolaget Rosti A/S har sålt sitt holländska dotterbolag Rosti B.V. till holländska plast- och gummikoncernen Helvoet Holdings B.V.
Rosti B.V., som är beläget i Tilburg, har 65 anställda och en omsättning på cirka 15 miljoner euro. Företaget producerar formsprutade förpackningar och andra produkter till bland annat livsmedels-, dryckes- och läkemedelsindustrin.


Trots att det holländska dotterbolaget funnits i "Rostifamiljen" i flera år har koncernledningen funnit det bäst att avyttra verksamheten, även om den är lönsam och har goda framtidsutsikter.
"Vi har gjort en genomgång av alla företagen i vår portfölj och dragit slutsatsen att Rosti Nederland kommer att vara bättre positionerat för framtida tillväxt,om det ingår i en organisation med stark marknadsposition i Benelux-regionen", säger Rosti Groups VD Börje Vernet (bilden).

Försäljningen av Rosti B.V. till Helvoet beräknas vara genomförd under december månad 2011. Affären måste dock godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, innan den kan slutföras. Inga ekonomiska villkor för affären har avslöjats.

Rosti Group ingår i svenska Nordstjernan. Den nuvarande koncernen skapades för två år sedan, då Nordstjernan köpte plastföretaget Rosti Technical Plastics Holding A/S av den danska jättekoncernen A.P. Moller–Maersk och fusionerade det med sitt eget helägda dotterbolag Stella Plastic Holding AB (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK