...
Bong köper brittiskt förpackningsföretag

Kuvert- och förpackningstillverkaren Bong AB, med huvudsäte i Malmö, har köpt 50 procent av det brittiska förpackningsbolaget Angus & Wright Limited, med option köpa resterande 50 procent inom fem år.
"Köpet är i linje med vår strategi att växa inom specialförpackningar och stärka vår ställning som leverantör och värdefull partner till den snabbväxande e-handeln", säger Bongs VD och koncernchef Anders Davidsson (bilden).


Angus & Wright är baserat utanför London och säljer ett brett sortiment av automatiska förpackningsmaskiner och kallförseglingsmaterial (huvudsakligen plast eller wellpapp) på rullar till europeiska e-handelsföretag. Hittills har de flesta maskinerna installerats på e-handelsföretag i Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Angus & Wright har specialiserat sig på att hjälpa sina kunder att åstadkomma effektivitetshöjning av såväl packning som utskick av olika varor, alltifrån CD-skivor till skidor.
"Angus & Wright är en viktig byggsten för att kunna accelerera vår tillväxt inom segmentet e-handel i Europa", säger Anders Davidsson.

Angus & Wright grundades för nästan 20 år sedan och företaget har vuxit till en omsättning på omkring 1,3 miljoner brittiska pund.
"Den exklusiva rätten till varumärket Coldseal i kombination med många års erfarenhet av att utveckla och sälja förpackningsmaskiner för postorder-/e-handelsmarknaden har gjort att Angus & Wright fått ett bra anseende i sitt marknadssegment", skriver Bong i pressreleasen.

Bongs försäljning av specialförpackningar, under beteckningen ProPac, uppgår till cirka 55 miljoner euro på årsbasis före förvärvet av Angus & Wright och utgör ett av koncernens viktigaste tillväxtområden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-11-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK