...
Huhtamäki köper fler USA-företag

För tre månader sedan tillkännagav finska Huhtamäki Oyj att man köpt kartongkonverteraren Paris Packaging i Texas, USA (läs här) och nu meddelar man att man även har köpt den USA-baserade kartongkonverteraren Ample Industries, Inc. Köpesumman uppges till 23 miljoner euro ( ca 220 miljoner kronor).
Affären med Ample Industries, som är beläget i Franklin, Ohio och har ca 230 anställda, genomfördes av Huhtamäkis amerikanska dotterbolag Huhtamaki, Inc. och innebär att den finska koncernen ytterligare stärker sin ställning på den nordamerikanska förpackningsmarknaden inom ”foodservice”.


”Vi är glada att kunna tillkännage ännu en affär i vår strategi för lönsam tillväxt. Med Amble Industries och det nyligen inköpta Paris Packaging har vi ökat vårt utbud till den nordamerikanska foodservice-sektorn med nya högkvalitativa produkter”, säger Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio i en kommentar.

Privatägda Amble Industries är specialiserade på konvertering av falskartong och har en årsomsättning på cirka 45 miljoner euro (ca 430 miljoner kronor)

”Vi tänker utöka vår närvaro inom foodservice-segmentet i Nordamerika ytterligare. Förutom de nu inköpta verksamheterna inom falskartong planerar vi också att öka vår kapacitet inom pappersbägare och papperstallrikar”, säger Clay Dunn, VD för Huhtamäki i Nordamerika.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK