...
Packbridge får brofäste i Asien:
Skriver samarbetsavtal med Koreas nationella livsmedelskluster
Per-Stefan Gersbro, Packbridge, (tvåa fr.v.) och professor Magnus Lagnevik, Skånes Livsmedelsakademi (t.h.) vid undertecknandet.

Förpackningsklustret Packbridge har undertecknat ett Memorandum of Understanding i Sydkorea i samband med att den största satsningen någonsin görs i landet inom livsmedel och livsmedelsförpackningar.

I Sydkoreas livsmedelshjärta någon timme med snabbtåg söder om Seoul görs nu den största satsningen i landet någonsin inom livsmedel och livsmedelsförpackningar. Avsikten är att bygga ett asiatiskt centrum för livsmedels- och förpackningsinnovation.
Som primärmarknad räknar man Nordöstasien, det vill säga Japan, Kina och Korea, med 1.6 miljarder invånare.
 
Den ambitiösa satsningen är finansiellt uppbackad av stat, region och kommun. För att lära, utveckla och bygga nätverk har ett Foreign Advisory Board skapats, med professorer från Japan, Kina, USA och Europa. Europa representeras av professor Magnus Lagnevik, Skånes Livsmedelsakademi, ett kluster som ses som ett föredöme och benchmark i sin triple helix modell. Ett samarbetsavtal (Memorandum of Understanding) mellan dessa parter och Invest in Skåne skrevs under i september, då man också fick möjligheten att lära mer om svensk förpackningsindustri genom ett möte med Packbridge.

Mötet ledde till en inbjudan till tre workshops/konferenser, varav en med Ministry for Food, Agriculture, Forestry and Fishery. Samtidigt ville man på samma sätt som tidigare med Livsmedelsakademin, skriva ett MoU med Packbridge. Under högtidliga former och med närvaro av koreansk press och TV skrevs detta avtal under av parterna den 29 november.

Detta samarbete innehåller möjligheter till erfarenhetsutbyte i att bygga öppna innovationsarenor och nya plattformar för att skapa framtidens produkter och tjänster inom livsmedel och förpackningar, parallellt med ett brobygge mellan affärsdrivande företag i Nordöstasien och Europa. Den unika satsning som Max IV och ESS innehåller stärker dessa möjligheter.          

Att Korea också har en globalt ledande position vad gäller utveckling av mobilteknik kan få stor betydelse i en framtid där förpackningarna alltmer förväntas bära intelligent innehåll för kommunikation.

”Vi är stolta över att satsningen på öppna innovationsarenor, som görs i vår region har nått internationell uppmärksamhet och att två kluster härifrån, i en omfattande sökprocess, har kvalificerat sig för möjligheten att samarbeta med en av de mest dynamiska regionerna i världen. En mycket betydelsefull milstolpe i vår utveckling”, säger Per-Stefan Gersbro, vd för Packbridge.



BOI WALLTEG

Publicerad: 2011-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK