...
Ny mässkonstellation: Fyra blir en på Elmia

Den 8 – 11 maj 2012 är det premiär för en ny mässkonstellation på Elmia i Jönköping. Plastmässan Elmia Polymer får då sällskap av tre nya mässor – Elmia Automation, Elmia Material & Maskin samt Elmia Svets och Fogningsteknik.
"Fördelen med att arrangera dessa fyra mässor parallellt är att vi tar ett industriellt helhetsgrepp för branschen. Här fokuserar vi på affärer och erbjuder besökaren en effektiv marknadsplats, där allt från maskiner, produktionsteknik och automationslösningar till material finns samlat", säger Karla Eklund (bilden), projektledare för Elmia Polymer.


Automatisering är en av de avgörande frågeställningarna för att svensk industri ska kunna hävda sig i den internationella konkurrensen. Ur det perspektivet kommer Elmia Automation spela en ytterst viktig roll under mässdagarna. Här kommer företag som producerar eller förädlar automationsprodukter och -system för den svenska tillverkande industrin ställa ut.
"Parallellmässan Elmia Automation stärker Elmia Polymer och gör att den blir störst och viktigast för den polymerbearbetande industrin. Vidare är det viktigt för plastindustrin att förmedla att man är ett miljövänligt alternativ och endast förbrukar en mycket liten del av världens olja. Därför välkomnar jag att materialfrågan lyfts upp och ges extra utrymme under mässdagarna samtidigt som energieffektiva maskiner presenteras", säger Christer Stureson, VD för Plamako.

Ett annat viktigt skäl till att denna industriella kraftsamling äger rum på Elmia är Jönköpings geografiska läge. Elmia ligger mitt i det bearbetande Industrisverige och i det absoluta närområdet finns stora koncentrationer av underleverantörer.
"Koncepten för Elmia Polymer och Elmia Material & Maskin är identiska, då de definieras av sina respektive branscher. Genom att addera Elmia Automation och Elmia Svets och Fogningsteknik, som spänner över flera branscher blir utbudet för besökaren större. Det är i många fall samma personer som besöker den här typen av mässor och i den tidspressade värld som vi alla lever i blir ett industriellt helhetsgrepp allt viktigare", avslutar Karla Eklund.

Korta fakta om mässorna:
Elmia Polymer är Skandinaviens ledande mässa för plast- och gummiindustrin med ett högklassigt utbud inom områdena formsprutning, extrudering och kompoundering.
Elmia Automation, en renodlad automationsmässa för tillverkningsindustrin, kommer i huvudsak att bestå av företag som producerar eller förädlar automationsprodukter och – system för den svenska tillverkande industrin.
Elmia Svets och Fogningsteknik, en renodlad mässa för svets och fogningsteknik. Här träffar du företag som marknadsför och tillhandahåller utrustning, material och tjänster för svetsning och andra fogningstekniker.
Elmia Material & Maskin är en ny mässa med fokus på material, produktionsteknik och maskiner för de tillverkande företagen, speciellt inom möbel-, snickeri- och inredningsindustrin.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Övriga Övrigt Övrigt Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK