...
Mondifabrik passerar historisk milstolpe

Polska pappersfabriken Mondi Swiecie (bilden), som ingår i österrikiska förpackningskoncernen Mondi, har passerat en historisk milstolpe genom att man nu tillverkat mer än 20 miljoner ton wellpappråvara.
Mondi skriver i ett pressmeddelande att bruket i Swiecie startades 1967 och att man nu har sammanlagt sex pappersmaskiner i arbete, med en total årlig produktion på mer än 1,3 miljoner ton.


"Att ha nått upp till 20 miljoner ton är ett symboliskt ögonblick i brukets historia. Det tog 33 år att komma upp till tio miljoner ton, men nästa tio miljoner ton tog bara 11 år. Vi ligger mitt i den snabbväxande europeiska marknaden för wellpappråvara och vår framgång beror på en mycket erfaren personal och pålitliga affärspartners", säger brukschefen Maciej Kunda.

Vid Mondi Swiecie tillverkas wellpappråvaror som kraftliner, testliner och olika kvaliteter av fluting. Sedan 2009 har bruket specialiserat sig på produktion av wellråvara tillverkad av återvunnen fiber och med låga ytvikter.
"Swiecie är ett ´kraftpaket´ inom Mondi och svarar för mer än 50 procent av den totala produktionen av wellpappråvara", säger Florian Stockert, europeisk och internationell försäljnings- och marknadschef för wellpappråvara hos Mondi

Produktionen vid Mondi Swiecie har på senare år anpassats och moderniserats för att göras så miljövänlig som möjligt, bland annat genom det speciella miljöprogrammet ECO7, som inleddes 2009. Ett påtagligt resultat av detta är exempelvis att brukets utsläpp av koldioxid minskats med 60 procent, trots att produktionskapaciteten nästan fördubblats sedan år 2003.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK