...
Holmen och Iggesund belönas för sin hållbarhetsredovisning

Holmenkoncernen, där kartongtillverkaren Iggesund Paperboard ingår, har tilldelats priset "Bästa Svenska  Hållbarhetsredovisning" för sin redovisning av verksamhetsåret 2010. Holmen tog hem priset i kategorin för stora företag.
Holmenkoncernen har haft separata hållbarhetsredovisningar sedan tidigt 1990-tal. I årsredovisningen för 2010 har bolaget för första gången tagit steget och lyft in den i förvaltningsberättelsen och därmed fått den externt granskad.
"Vi har arbetet hårt med att förfina våra redovisningsmetoder och det här erkännandet är mycket välkommet", säger Lars Strömberg (bilden), miljö- och hållbarhetschef inom Holmen.


"Den internationella trenden är att fler företag går från omfattande och detaljerade hållbarhetsredovisningar till integrerade sådana: Holmen har gjort detta utan att förlora i pedagogiken kring väsentliga mål, strategier och resultat", säger Åse Bäckström, som är ordförande i branschföreningen FAR:s arbetsgrupp för hållbar utveckling.

FAR är en branschförening för auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, skattekonsulter, rådgivare och andra specialister, exempelvis inom hållbarhetsredovisning med nära 7.000 medlemsföretag i Sverige.
"Vi kan se en tydlig trend att ju längre man hållit på med hållbarhetsredovisning desto bättre och mer framåtriktad blir den", fortsätter Åse Bäckström.

Juryns motivering till att Holmen och Iggesund fått priset lyder så här:
"Holmen har lyckats i sin övergång från en omfattande hållbarhetsredovisning till en mer fokuserad sådan i förvaltningsberättelsen. Vi uppfattar Holmens hållbarhetsredovisning 2010 som ett lysande första steg mot en integrerad redovisning."


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK