...
Vinstvarning från M-real som planerar permitteringar vid alla sina finska bruk

Finska skogs- och papperskoncernen M-real varnar för att resultatet för årets fjärde kvartal kommer att bli väsentligt svagare än resultatet för tredje kvartalet. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Som en följd av det förväntade försämrade resultatet planerar M-real att genomföra permitteringar och arbetstidsförkortningar vid alla bolagets bruk i Finland och på så sätt anpassa sig till sjunkande leveransvolymer.


M-reals leveranser av såväl kartong som av massa och olika kvaliteter av tidnings- och magasinspapper har minskat enligt ett pressmeddelande från M-real. Även massapriset har minskat mer än väntat.

"Efterfrågan och lönsamhet inom kartongområdet verkar fortfarande god på lång sikt, men på kort sikt väntas låga leveransvolymer som M-real måste förbereda sig på genom permitteringar vid de finska bruken", skriver M-reals VD och koncernchef Mikko Helander i en kommentar till vinstvarningen.

Enligt pressmeddelandet berörs cirka 1.200 anställda vid de finska bruken av de planerade neddragningarna. Förhandlingar med berörda fackliga organisationer har redan inletts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK