...
Nya orderplocktruckar från TMHE
Nya orderplocktruckar från TMHE. T.v. BT Optio L OSE250 för låg- och t.h. BT Optio M OME100N för mellannivå.

TMHE (Toyota Material Handling Europe) lanserar nya truckar i orderplockprogrammet BT Optio. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
BT Optio består av tre serier för orderplockning på lågnivå, mellannivå och högnivå. De nya truckarna är avsedda för orderplockning på låg- och mellannivåer. I BT Optios L-serie (lågnivå) finns nu sex basmodeller och M-serien (mellannivå), har utökats med två nya truckmodeller och består nu av fyra truckmodeller.


De sex basmodellerna i BT Optio L-serien kan delas in i låglyftande gafflar, höglyftande gafflar och förarlyftande och med kapaciteter från 1.000 kg upp till 2.500 kg.
Truckserien täcker orderplockning från golvnivå upp till nivå 2, där plockhöjden är ca 2.800 mm. Det finns även en modell som är en "två i en"-truck, både plocktruck och staplare, som klarar att hämta pall i ett ställage på upp till 4,1 meter

Båda de nya modellerna, OME100N och OME100NW, i M-serien (mellannivå) drar nytta av den nya L-seriens smala chassi, vilket minskar utrymmesbehovet jämfört med många andra orderplocktruckar för mellannivå och ger fördelar när det gäller manövrerbarhet och produktivitet.
En maximal plattformshöjd på 1,8 meter möjliggör plockning med dessa truckar på höjder upp till 3,4 meter, eller plockning på tredjenivån. M-seriens maximala lastkapacitet är 1.000 kg
BT Optios M-serie innehåller också modellerna OME100M och OME100MV (öppen front mot lastbäraren), som möjliggör plockning upp till 6,3 meter, och i H-serien (högnivå) finns ytterligare två modeller: OME100H och OME120HW (öppen front mot lastbäraren).

De nya truckarna är utvecklade utifrån TMHEs kärnvärden "produktivitet, körkomfort, säkerhet och tillförlitlighet", skriver företaget i pressreleasen.
Truckarna har till exempel hög lyftkapacitet, enkel styrning med "smooth operator"-konceptet, ergonomiskt ryggstöd, vibrationsdämpning, säkerhetsläge, när föraren släpper manöverarmen, automatisk parkeringsbroms, växelströmsmotorer med få delar, mm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK