...
Rekorddeltagande på bioplastkonferens
Andy Sweetman är ordförande i European Bioplastics.

Intresset för bioplasterna ökar konstant, det framgår när man ser hur antalet deltagare på European Bioplastics årliga konferens ökar. I år fanns cirka 420 personer från mer än 250 företag på plats på Maritim Hotel i Berlin för att lyssna på 29 föredrag. En majoritet av deltagarna kom från Europa.
Huvudtalare var Maurits van Tol (bilden) från DSM och han konstaterade att "massproduktionen av bioplaster ligger runt hörnet".


Maurits van Tol konstaterade också att det länge emotsedda genombrottet för bioplasterna på världsmarknaden är nära och tillade att storskaliga anläggningar med bättre kostnadsstruktur kommer att förbättra materialens möjligheter ytterligare i framtiden.

En annan intressant kommentar kom från Werner Ressing, ekonomi- och teknikminister i Tyskland. Han menade att bioplaster är en viktig pelare i den ekonomiska tillväxten. Material ger många möjligheter för en ökning av det ekonomiska värdet i tysk och europeisk ekonomi, slog han fast.

Andy Sweetman, Innovia Film och ordförande i European Bioplastics, efterlyste ett tydligt ramverk för denna materialgrupp i Europa och en stark, gemensam röst som kräver det. Det innebär att, sa han, att organisationens arbete kommer att bli än viktigare nästa år.

Bioplastorganisationen European Bioplastics består av europeiska företag som tillverkar, konverterar eller marknadsför biobaserade och/eller biologiskt nedbrytbara plaster.BO WALLTEG/JERRY PETTERSSON
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-12-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK