...
Nu kan även förpackningar på idéstadiet delta i Pentawards

Makarna Jean Jacques och Brigitte Evrard (bilden), grundare av den internationella förpackningsdesigntävlingen Pentawards, har beslutat att inför nästa år utöka tävlingen med en helt ny avdelning, som man kallar "Pentawards Concept".
Med den nya tävlingskategorin vill man ge såväl professionella designers och studenter som företag och varumärkesägare möjlighet att synliggöra sådana förpackningsprojekt och -koncept, som ännu inte marknadsförts och som kanske bara existerar som idéer och skisser.


Den nya Pentawardskategorin baseras på vetskapen att massor med idéer kring innovativa och intelligenta lösningar inom förpackningsområdet föds varje år, men att de flesta förblir konfidentiella och aldrig når ut på marknaden.
Det vill Pentawards nu ändra på genom att ge möjlighet för designers och företag att visa sina idéer och koncept även om de ännu inte existerar fysiskt i sinnevärlden.

"Det är inte ens nödvändigt att visa upp prototyper utan det räcker med bilder på de deltagande förpackningskoncepten. Och det spelar ingen roll om det i dagsläget finns en fungerande produktionsteknik eller inte – en sådan kommer säkert i framtiden ändå. Det viktiga är att tänka framåt och utveckla lösningar som förbättrar våra liv och visar mer respekt för vår planet", skriver Pentawards i sin marknadsföring av den nya tävlingskategorin.

Allt deltagande i "Pentawards Concept" sker via nätet (www.pentawards.org) och online registrering till tävlingen kan göras från 6 februari till 2 mars 2012.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK