...
Ledande biotechföretag utvecklar ny PlantBottle med 100 procent bioplast

Coca-Cola Company har ingått avtal med tre ledande biotechföretag, som ska hjälpa dryckesjätten att ta fram nästa generation av den uppmärksammade bioplastflaskan PlantBottle.
I det nuvarande konceptet består mellan 20 och 30 procent av materialet i PlantBottle-flaskan av bioplastbaserade på växtråvaror, men nu vill Coca-Cola skynda på utvecklingen för att få fram en PlantBottle, som till 100 procent består av bioplast.


De tre företag som Coca-Cola Company nu ingått partnerskap med är Virent, Gevo och Avantium – all tre branschledande, när det gäller utveckling och produktionstekniker av växtbaserade alternativ till traditionella oljebaserade plaster. Avtalen har föregåtts av två års intensiva studier och analyser av olika bioplasttekniker, som gjorts av Coca-Colas FoU-avdelning.

"Tekniken att på laboratoriestadiet tillverka biobaserade polymermaterial har funnits i flera år, men vi tror att Virent, Gevo och Avantium är företag som innehar teknologier med potentialen att inom några år kunna massproducera bioplastprodukter på en kommersiell och global skala", säger Rick Frazier, chef för Commercial Product Supply hos Coca-Cola Company.

Sedan den första PlantBottle-flaskan lanserades 2009 har mer än 10 miljarder sådana flaskor med Coca-Colas produkter sålts i 20 länder världen över. Coca-Cola Company har tidigare uttalat att år 2020 ska PlantBottle-konceptet användas till företagets samtliga plastförpackningar världen över och att man har en långsiktig vision att utveckla återvinningsbara plastflaskor som till 100 procent är tillverkade av växtbaserad råvara.
"Avtalen med de tre biotechföretagen innebär en betydande investering inom förpackningsinnovation och vårt nästa steg på vägen mot att endast använda plastförpackningar baserade på växtråvara", säger Rick Frazier.

Information om de tre bioplastföretagen, som Coca-Cola Company nu ingått avtal med, finns på deras respektive hemsidor:
www.virent.com
www.gevo.com
www.avantium.com
----------------------------------------
packnyheter.se har tidigare vid flera tillfällen skrivit om Coca-Colas PlantBottle. Några av artiklarna kan du läsa genom att klicka på dessa länkar:

Coca-Cola lanserar "grön" flaska

Coca-Colas "PlantBottle" nu i Sverige

Heinz ketchup förpackas i Coca-Colas "gröna" PlantBottle

Allt fler av Coca-Cola Sveriges produkter finns nu i PlantBottle


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK