...
Framgång för "fyrkantig" färg

När Norgebaserade färgleverantören Jotun bytte sina traditionella runda färgburkar mot fyrkantiga, rektangulära burkar sparade man inte bara pengar utan fick också framgång på marknaden.
Det var när det började gå sämre för varumärket Jotaplast, som säljs i Skandinavien, som Jotun bestämde sig för att skifta till en helt ny förpackning – och valet föll på en fyrkantig färgbehållare, utvecklad av RPC Superfos i Danmark.
"Den nya förpackningen sticker ut med sin rektangulära form. Den är också bekväm för användaren, lätt att bära och så stor att man kan använda en färgroller direkt i burken", säger Ole Anton Bakke, förpackningsansvarig vid Jotun Dekorativ.


Den nya färgbehållaren har också logistiska fördelar: tack vare den rektangulära formen blir det plats för 10 procent fler färgburkar på varje pall.
"Nu kan vi utnyttja varje centimeter på lastpallen och sparar både utrymme och pengar vid transporter och lagring", säger Ole Anton Bakke.

Den fyrkantiga färgbehållaren från RPC Superfos heter SuperCube och används av Jotun i två storlekar. Båda förpackningsvarianterna är försedda med Superfos innovation FlakeFree, som är en specialutvecklad "grynig" yta på lockets och behållarens insida, vilket hindrar intorkade färgflagor från att falla ner i färgen.

Jotun och RPC Superfos har haft ett nära samarbete under flera år, vilket var värdefullt i det här projektet.
"Det var inte bara det att vi ändrade formen på våra förpackningar – vi har också fått göra ändringar i vår produktionslinje, samtidigt som den nya förpackningen ska fungera ute hos återförsäljarna, när dessa blandar till färgvalörer åt kunderna. Det gjorde att det blev en komplex historia att byta förpackning och för det krävs ett nära och bra samarbete mellan oss och vår förpackningsleverantör", säger Ole Anton Bakke.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-12-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kemteknisk Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK