...
Ardagh köper aerosoltillverkaren Boxal
Boxal tillverkar aerosolbehållare och aluflaskor till globala företag inom bland annat drycker och kosmetika.

Irlandsbaserade glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group fortsätter att utöka sin verksamhet inom metallförpackningsområdet. Under 2010 och 2011 genomförde gruppen två stora förvärv inom metallförpackningar (läs här och här) och nu meddelar man att man för 85 miljoner euro ska köpa aerosol- och flasktillverkaren Boxal Group från franska Exal Corporation.

Boxal är en tekniskt avancerad tillverkare av aerosolbehållare och metallflaskor i aluminium. Företagets produkter återfinns inom drycker, livsmedel, läkemedel och kosmetika och bland kunderna finns välkända globala företag som Coca-Cola, Heineken, Nivea, Dove, Pantene och L´Oreal.
Boxals tillverkningsenheter, som har en årskapacitet på mer än 900 miljoner behållare, finns i huvudsak i Frankrike och Holland.

"Förvärvet av Boxal kommer att hjälpa oss att ytterligare stärka vårt engagemang på aluförpackningsmarknaden, samtidigt som det breddar vårt produktutbud och mer mervärde till vår nuvarande verksamhet", säger Ardaghs koncernchef Niall Wall i en kommentar.

Ardagh Group har nu 88 tillverkningsenheter i 25 länder och sysselsätter 14.000 personer. Den årliga omsättningen uppgår till mer än 3,2 miljarder euro.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Köp/Försäljning/Samgående Läkemedel Livsmedel Metall Metall Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK