...
Rottneros dementerar försäljningsrykten

Några dagar in på det nya året skrev Dagens Industri med hänvisning till anonyma källor att Rottneros skulle planera en försäljning av massabruket Vallviks Bruk.
Men redan samma dag gick Rottneros ut med ett pressmeddelande, där man bestämt dementerar försäljningsryktena.


"Med anledning av dagens artikel i Dagens Industri dementerar Rottneros att något uppdrag skulle ha givits till rådgivare att avyttra något av koncernens massabruk", skriver VD Ole Terland i meddelandet.

Enligt artikeln i DI ska den Finlandsbaserade skogskonsultfirman Pöyry i slutet av förra året tagit kontakt med potentiella köpare till Vallviks Bruk, som exempelvis SCA och sågverksgruppen Vida. DI skrev att det dock var oklart om Pöyry agerat på egen hand eller på uppdrag från Rottneros.

Men nu dementerar alltså Rottneros bestämt att något uppdrag om försäljning av något av koncernens massabruk getts till någon rådgivare.
"Däremot och som tidigare meddelats förs aktiva diskussioner om att hitta ny användning för CTMP-utrustningen från den nedlagda Utansjö-fabriken", skriver Rottneros i pressmeddelandet.

Vallviks Bruk är den största och mest lönsamma enheten inom Rottneros-koncernen. Bruket, som tillverkar långfibrig sulfatmassa, har cirka 160 anställda och en årskapacitet på 220.000 ton.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK