...
Fuller stärker sin globala limställning

Lim- och färgkoncernen H. B. Fuller Company stärker sin globala ledarställning inom industrilimmer ytterligare genom att köpa merparten av den schweiziska koncernen Forbo Groups limdivision.
Affären är värd 370 miljoner schweizerfranc (ca 2,7 miljarder kronor).


H.B. Fuller Company, med huvudkontor i St Paul, Minnesota, USA, tecknade strax före julhelgerna ett avtal med schweiziska Forbo Group om att förvärva cirka 80 procent av Forbos limdivision "Forbo Bonding Systems" för en köpeskilling om 370 miljoner CHF.
Affären, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, har godkänts av båda bolagens styrelser och beräknas vara slutförd redan i mars i år.

"Affären kommer att stärka vår ställning som global ledare inom limindustrin" skriver H.B. Fuller i ett pressmeddelande.

H.B. Fuller kommer i och med förvärvet av Forbos limdivision att bli ett bolag, som är värt över två miljarder dollar. Köpet kommer bland annat att stärka Fullers närvaro i Europa och öka bolagets verksamheter i Kina med cirka 50 procent.
"Med detta förvärv tar vi ytterligare ett steg framåt i vår strategiska plan att påskynda tillväxt och förbättra våra vinstmarginaler", säger H.B. Fullers VD och koncernchef Jim Owens.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Limutrustningar Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK