...
Såsflaska tog hem segern i Petainers designtävling

Plastföretaget Petainer har utsett en design skapad av studenter vid Birmingham City University till vinnare i företagets andra internationella studentdesigntävling.
I tävlingen gällde det att utveckla nya, innovativa idéer för en PET-behållare för vätskor och mat.


Studenter från Tekniska högskolan i Liberec i Tjeckien, Högskolan i Skövde i Sverige och Birmingham City University i Storbritannien deltog i den fyra veckor långa tävlingen. Deras uppgift bestod i att formge en innovativ behållare, som ser attraktiv ut på butikshyllan och är funktionellt flexibel, men som samtidigt är miljömässigt hållbar.

I ett första skede av tävlingen utses en vinnare och en andraplats från varje universitet inom de två kategorierna drycker och mat. Vinnarna i detta skede erhåller ett pris på 500 euro och andrapristagarna får 100 euro.
De prisbelönade bidragen går sedan vidare till slutomgången, där de noggrant bedöms av Petainers tävlingsdomare, innan priset på 1.000 euro för den slutgiltigt vinnande designen delas ut.

I 2011 års tävling hade den vinnande designen skapats av Chan Yung Khang, Yoan Dahan och Richard Barnett vid Birmingham City University, och den bestod av en elegant och stilren såsflaska för ketchup, majonnäs och andra såsbaserade smaktillsatser.
Enligt tävlingsjuryn har den vinnande flaskdesignen potential som förpackning för starka varumärken och den ger möjlighet att använda samma förpackningsdesign till en en rad olika såser.

"Jag var mycket imponerad av den höga kvaliteten och standarden på studenternas designer. Noggrannheten och de innovativa idéerna gjorde att det blev en utmanande och fantasieggande upplevelse att bedöma tävlingen", säger Petaniers VD Nigel Pritchard.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK