...
Böjbar metallremsa ger billigt förslutningssystem

Det israeliska företaget Di-El Tack Ltd har utvecklat ett billigt förslutningssystem för flexibla påsförpackningar. Konceptet består helt enkelt av en böjbar metallremsa, som limmas fast på påsens utsida...

Konceptet, som kallas Bend-Seal, består av en tunn, böjbar metallremsa, cirka fem centimeter lång och cirka en centimeter bred, som i sin tur är fäst vid en självhäftande plastremsa.
Plastremsan med metallstrippen limmas fast på påsens utsida och sedan påsen öppnats (och tömts på en del av sitt innehåll) kan den enkelt förslutas genom att man viker in öppningen, så att metallremsan viks två gånger och därmed håller invikningen på plats och hindrar påsen från att veckla upp sig.

Systemet är användbart till sådana produkter, som inte behöver lufttäta förslutningar, utan där det viktiga är att de produkter som är kvar i påsen stannar där och inte faller ut för att påsen öppnar sig.
Företaget säger att förslutningskonceptet kan användas på livsmedel, eftersom den självhäftande remsan med metallstrippen placeras på påsens utsida, varför ingen kontakt med livsmedlet förekommer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK