...
UPM stänger tyska bruket Albbruck

Finska pappers- och förpackningskoncernen UPM har beslutat att permanent lägga ner det olönsamma pappersbruket Albbruck i tyska Baden-Württemberg och flytta brukets arkningslinje till bruket UPM Plattling i Bayern.

Sedan UPM i september i fjol aviserade att man planerade att minska sin europeiska pappersproduktion och att UPM Albbruck var ett av de tyska papperbruk, som hotades av stängning (läs här), har UPM, lokala myndigheter och representanter för brukets fackklubbar fört diskussioner för att försöka hitta lösningar för en fortsatt verksamhet vid bruket.
Men nu skriver UPM att diskussionerna inte ledde till någon lösning och att man inte heller hittat någon investerare, som var villig att satsa på bruket.

"UPM Albbruck har gått med förlust i flera år. Bruket är gammalt och maskinerna för små, vilket gör att det inte är kostnadseffektivt. Trots detta har den kvalificerade personalen gjort ett utmärkt arbete under svåra omständigheter. Men tyvärr är det inte möjligt att förbättra brukets lönsamhet på ett sådant sätt att det går att bedriva en uthållig verksamhet", säger Jyrki Ovaska, VD för UPM:s Paper Business Group.

Stängningen av UPM Albbruck kommer att inledas den 31 januari och 508 anställda vid bruket berörs.

Arkningslinjen vid Albbruck kommer i samband med nedläggningen att överföras till UPM:s bruk Plattling, där 30 nya jobb skapas. Dessa kommer i första hand att reserveras för sökande arkningspecialister från Albbruck-bruket.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK