...
Polykemi investerar och ser framåt

Familjeägda plastcompounderingsföretaget Polykemi Group i Ystad investerar 25 miljoner kr i nya produktionslinjer och ser positivt på framtiden.
Företaget har bland annat investerat i tre nya extrudrar i Ystad, varav en på dotterbolaget Rondo Plast, samt en ny extruder i dotterbolaget Polykemi Compounds i Kina.


"Vi vågar ofta gå emot strömmen och så även nu. Vi ser ljusningar och tror på ett förhållandevis bra 2012. Detta innebär att gör en sammanlagd produktionsinvestering kring 25 miljoner kronor", säger försäljningschef Mattias Persson.

De två nya extrudrarna på Polykemi i Ystad ger en ökad kapacitet på omkring 7.000 ton per år och den nya extrudern på helägda återvinningsföretaget Rondo Plast ger en ökad produktionskapacitet med 3.500 ton per år.
"Polykemi får därmed en sammanlagd kapacitet på cirka 54.000 ton och Rondo Plast en årskapacitet på omkring 7.000 ton", berättar produktionschef Magnus Andersson.

Familjeägda Polykemi startades våren 1968 med att tillverka kundanpassade plastcompounds. Skandinavien var huvudmarknad från början och är fortfarande en viktig marknad, även om Polykemi numera arbetar i de flesta europeiska länder samt över hela världen. Sedan 2005 har man också en egen helägd fabrik i Kunshan i Jiangsu-provinsen i Kina.
"Investeringen i en ny extruder ger en sammanlagd produktionskapacitet kring 9.500 ton per år i vår Kina-fabrik" säger Magnus Andersson.

I Polykemi Group ingår förutom de nämnda företagen även företaget Scanfill, som tar fram innovativa och miljövänliga förpackningsmaterial.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK