...
Kompakt läsare för koder på papper och etiketter

FQ-CR1 är beteckningen på en ny kompakt kodläsare (bilden) från Japan-baserade automations- och elektronikkoncernen Omron.
Enligt företaget har den nya läsaren en kristallklar bildteknik, som ger korrekt och tillförlitlig avläsning av streckkoder och 2D-koder.


Den nya kodläsaren är utformad speciellt för att läsa koder tryckta på papper eller etiketter. Den har integrerad High Power LED-belysning och HDR-bildteknik, som gör det möjligt att ge tillförlitlig kodläsning även i krävande applikationer. Läsaren känner också automatiskt igen nio olika streckkodsformat och åtta olika 2D-kodformat utan att någon förprogrammering behövs.

FQ-CR1-kodläsarna finns i fyra versioner, som täcker driftsavstånd från 32 mm till 970 mm och synfält från 7,5 x 4,7 mm till 380 x 300 mm.
"Dessa olika alternativ ger viktiga användarfördelar, eftersom många konventionella kodläsare idag har en besvärande kort räckvidd, vilket gör det svårt för konstruktörer att hitta ett lämpligt monteringsläge för dem", skriver Omrons svenska dotterbolag Omron Electronics AB i ett pressmeddelande.

Bland tillbehör till FQ-CR1 finns en handhållen "Touchfindee"-skärm och ett polariserande filter, som används när man läser koder, som tryckts på reflekterande material.

---------------------------------------
Omron Corporation har sitt huvudkontor i Kyoto, Japan, och är ledande inom industriell automation. Omron, som grundades 1933 och leds av Yoshihito Yamada, har över 35.000 anställda i 34 länder. Företaget är uppdelat i fem regioner och huvudkontoren för dessa ligger i Japan (Kyoto), Stillahavsområdet (Singapore), Kina (Shanghai), Europa (Amsterdam) och USA (Chicago).
Den europeiska verksamheten har egna anläggningar för utveckling och tillverkning och ger kundsupport lokalt i alla europeiska länder.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK