...
Köttfärs packas i "flow pack" i stället för i styva plasttråg

En ny förpackningstyp för malet och tärnat kött används sedan en tid av den brittiska livsmedelskedjan Waitrose.
I stället för styva plasttråg packar Waitrose produkterna i flexibla plastpåsar, som tillverkas med "flow pack"-teknik. Mindre plastavfall och enklare hantering i köket är några av fördelarna.


Metoden att använda en "oändlig" plaststrumpa, där produkterna packas i ett flöde och varje förpackning svetsförseglas i ändarna, gör att man sparar stora mängder plast jämfört med traditionella filmöverdragna styva plasttråg. Besparingarna har beräknats till 90 ton plast varje år ute hos de brittiska konsumenterna.

En annan fördel med de nya förpackningarna, som i första hand är avsedda för produkter som köttfärs och tärnat kött, är att de är enkla att använda i hushållet – de öppnas snabbt genom att man klipper upp förpackningen i ena gaveln, varefter köttprodukterna lätt kan få "glida ner" i stekpannan. Förpackningarna tar också mindre utrymme i såväl shoppingbagen som i kylskåpet/frysen.

Förpackningstypen är likartad den som används till exempelvis färdiga salladsblandningar, etc. men med en kraftigare plast, som är mer riv- och punkteringssäker.

"Vi har lyssnat till våra kunder som ville ha en mer praktisk lösning och konsumenterna är nöjda eftersom de får samma kvantitet kött med betydligt mindre mängd förpackningsmaterial", säger Andy Boulton, ansvarig för charkprodukter hos Waitrose.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK