...
Ökad global efterfrågan på plastmaskiner

Den globala efterfrågan på plastbearbetande maskiner beräknas öka med sex procent årligen under de närmaste fyra åren och vara värd nästan 29 miljarder dollar år 2015.
Det framgår av rapporten "World Plastics Processing Machinery", som presenteras av USA-baserade undersökningsföretaget The Freedonia Group.


Av rapporten framgår att marknaden för plastbearbetningsmaskiner återhämtat sig efter lågkonjunkturerna under perioden 2005 – 2010. Enligt Freedonia kommer nu marknaden att växa tack vare ökad tillverkning av plastprodukter och en gynnsam global investeringsmiljö. I många länder bygger man upp en infrastruktur av plasttillverkning, avsedd för såväl ökad inhemsk efterfrågan på plastbaserade varor som för export till utvecklingsländer.

På global basis förväntas efterfrågan på plastbearbetningsmaskiner att öka med sex procent årligen, men enligt rapporten kommer efterfrågan att variera inom olika geografiska regioner. Kina kommer som enskilt land att ha den tveklöst största ökningen – 40 procent – och andra länder i Asien, som Indien, Vietnam och Thailand, kommer också att ha kraftigt växande marknader. Industriellt utvecklade länder och områden som USA, Japan och Västeuropa kommer visserligen att hämta sig från lågkonjunkturens följder, men med betydligt lägre ökningsgrad än i utvecklingsländerna.

Formsprutningsmaskiner och –utrustningar kommer även fortsättningsvis att vara det enskilt största maskinsegmentet, medan extruderingsutrustningar kommer att uppvisa den största tillväxten fram till och med år 2015, spår Freedonia i sin rapport.

Av användarområden kommer byggmarknaden att ha störst tillväxt fram till och med 2015. Förpackningsmarknaden kommer också att uppnå ansenlig tillväxt under de kommande åren till följd av stigande efterfrågan hos konsumenterna på förpackade produkter och eftersom plast kommer att fortsätta att ta marknadsandelar från andra förpackningsmaterial, som exempelvis glas.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Plastbearbetningsmaskiner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK