...
Ny PP från Borealis ger kristallklara nappflaskor

Globala polymerkoncernen Borealis har utvecklat en ny polypropenkvalitet i sin polymerserie Borclear, som enligt företaget ger formblåsta plastflaskor med aldrig tidigare skådad klarhet och genomskinlighet.
Den nya PP-kvaliteten är speciellt lämplig till produkter som nappflaskor, kosmetikaförpackningar, etc.


Borclear™ RC737MO är den officiella beteckningen på den nya PP-polymeren från Borealis. Plasten kan användas till formblåsning av flaskor med volymer upp till två liter.
Flaskor tillverkade av Borclear™ RC737MO blir kristallklara och glänsande och får en hård, repsäker yta, som gör dem lämpliga till förpackningar som ska vara hygieniska och klara daglig och påfrestande användning. Kosmetika- och nappflaskor är exempel på sådana förpackningar, som den nya PP-kvaliteten lämpar sig för, enligt bolaget.

Borclear™ RC737MO är helt fri från den omstridda och omdebatterad kemikalien Bisphenol-A (BPA) och sägs också ge lägre koldioxidavtryck, eftersom den möjliggör tillverkning av plastflaskor med tunnare väggar, viket ger lägre materialåtgång.

"Den nya polymeren har de egenskaper vad gäller genomskinlighet och styrka, som tillverkare av kosmetika- och babyförpackningar letar efter", säger Rainer Höfling, VD för Borealis affärsområde Moulding.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Livsmedel Marknad Plast Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK