...
Frozzypack utsedd till "Årets sak"

Frozzypack är namnet på en svensk innovation, som nu utsetts till "Årets sak" av Designtorget.
Frozzypack är en flergångsförpackning för mat, som ersätter konventionella kylväskor och kylklampar.


Bakom Frozzypack står Carolina Sundberg (bilden t.h.), tidigare butikschef på Lindex, men numera formgivare, innovatör och egenföretagare. På hemsidan frozzypack.se berättar hon själv hur det gick till, när Frozzypack föddes:
"Min dotter skulle åka skridskor med skolan. Klockan 07.00 packade jag pannkakor i hennes matlåda, som skulle ätas fem timmar senare. Jag ville lägga matlådan i en liten kylväska med kylklamp, men det gick inte min dotter med på. Hon hade tillräckligt att släpa på; skridskor, hjälm, matlåda och dricka. Jag försökte med att bara få skicka med en kylklamp i väskan, men inte heller det gick. Vi kom i diskussion och i ren frustration tänkte jag - varför finns det inte en matlåda med kyla i?"
Den "frustrerade tanken" blev sedan till en handfast innovation – en matlåda med inbyggd kylning, som håller maten kylskåpskall i upp till sju timmar i rumstemperatur! Kärnan i innovationen är matlådans lock, som innehåller en giftfri ,kylbevarande gelé. Locket ska ligga i tio timmar eller mer i frysen och ger sedan den långa kyleffekten åt matpackens innehåll.

Frozzypack lanserades våren 2011 och försäljningen går nu allt bättre. För Dagens Handel berättar Carolina Sundberg att produkten i dag finns i 250 butiker i fem länder. Själv slutade hon sitt chefsjobb på Lindex för att arbeta heltid med företaget Frozzypack AB och hennes man har tagit tjänstledigt för att hjälpa till att marknadsföra produkten.

Nyligen utnämndes Frozzypack också till "Årets sak" av Designtorget i samband med en ceremoni i Stockholm. Juryn, som gav segern till Frozzypack i hård konkurrens med nio andra innovativa "saker", bestod bland annat av Designtorgets VD Lasse Folt, formgivaren Anna Kraitz och "designgurun" Stefan Nilsson.

Frozzypack är tillverkad i Sverige i livsmedelsgodkänd polypropen. Förpackningen rymmer 0,9 liter och den tål maskindisk och går att värma i mikrovågsugn, dock ej kyllocket. Ett separat extralock, som tål maskindisk och mikrovågsugn finns som tillbehör.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK