...
Oblekt kartongmaterial till Skånemejeriers mjölkpaket

Skånemejerier byter förpackningsmaterial på sina mjölkpaket. 65 miljoner mjölkförpackningar om året kommer nu att bestå av oblekt, miljövänligt vätskekartongmaterial av Korsnäs tillverkning.
Den nya kartongen har brun insida och släpper igenom mindre ljus, vilket är bra för mjölkens hållbarhet.


Skånemejeriers i särklass största produkt är den vanliga mjölken – Standard-, Mellan- och Lättmjölk. Varje år tillverkas mer än 65 miljoner mjölkpaket vid mejeriet i Malmö till vilka mer än 1.800 ton kartong används.
Nu meddelar Skånemejerier att man byter från blekt kartongmaterial med såväl vit fram- som baksida till ett oblekt papper med brun insida.

Det nya förpackningsmaterialet kallas Duplex-board och tillverkas av Korsnäs. Fördelen med det nya oblekta papperet är att det inte behövs blekmedel i tillverkningsprocessen. Korsnäs har också lyckats sänka energianvändningen vid tillverkningen. Papperet är bestruket på utsidan med så kallad clay-coating, dvs. ett naturligt material baserat på krita och med minimal miljöpåverkan. Bestrykningen ger en vit yta, som lämpar sig för tryck av text och bilder.
Det nya förpackningsmaterialet med den bruna insidan har också en annan bra egenskap, det släpper igenom mindre ljus, vilket är positivt för mjölkens hållbarhet.

Pappersmassan till det nya förpackningsmaterialet tillverkas dessutom av virke från FSC-certifierat (Forest Stewardship Council) skogsbruk som tar särskild hänsyn till miljö och sociala förhållanden. Alla mjölkförpackningar kommer att förses med det speciella FSC-märket.

Det nya förpackningsmaterialet ska så småningom också införas för Skånemejeriers övriga sortiment som fil, yoghurt, grädde mm., skriver företaget i ett pressmeddelande


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK