...
Leif Bågesjö gör comeback i förpackningsbranschen:
Blir ny VD på Nord-Emballage i Ystad
Göran Jeppsson har varit vd i 44 år. Nu drar han sig tillbaka.

Efter 44 år blir det ett paradigmskifte på familjeföretaget Nord-Emballage AB i Ystad.
Göran Jeppsson, grundare av och delägare till företaget träder tillbaka och avgår som VD Ny vd blir Leif Bågesjö (bilden).


"Det är på tiden vi får in extern kraft. Det är med glädje vi hälsar Leif Bågesjö välkommen som ny VD", säger Göran Jeppsson.

Leif Bågesjö ser fram emot den nya utmaningen.
"Nord-Emballage har en av landets mest moderna maskinparker. Tillsammans med en mycket duktig och engagerad personal ser jag fram emot att vidareutveckla förtaget", säger han.

AB Nord-Emballage är ett familjeägt förpackningsföretag i Sydsverige, som sedan starten år 1949 varit en förpackningspackningspartner till företag inom bland annat läkemedel-, livsmedel-, handel- och verkstadsindustrin. Tillsammans med dotterbolaget, Zäta Förpackning AB utvecklas hela tiden nya produkter och nya metoder.
Företaget fortsätter att vara familjeägt och Göran Jeppssons söner Lars Jeppsson och Ulf Jeppsson kommer i fortsättningen att arbeta tätt tillsammans med  Leif Bågesjö.

Göran Jeppsson får nu titeln Senior Advisor.
"Det behövs någon som ser saker på ett annat sätt än vad vi i familjen har gjort. Vi har känt Leif Bågesjö sedan nästan 25 år och har imponerats av hans insatser i en rad olika företag", säger Göran Jeppsson.

Leif Bågesjö var delägare och vd i Mectec Elektronik under 10 år innan han lockades över till etikettföretaget Nordvalls i Sjöbo där han var vd fram till 2008, då han slutade på eget initiativ.

Under tre år jobbade Leif Bågesjö sedan intensivt som VD för Kristianstad  Boktryckeri och slutade i april 2011.
"Jag hade då tankar på att avsluta min yrkeskarriär. Men när jag fick erbjudandet om att bli VD på Nord-Emballage kunde jag helt enkelt inte tacka nej. Här ser jag ett företag med stor potential och utvecklingsmöjligheter", säger Leif Bågesjö.
"Visst är konjunkturerna svåra, men Nord-Emballage är ett företag som alltid legat långt framme i utvecklingen. Nu skall vi tillsammans med företagets medarbetare vidareutveckla företaget och befästa vår position som ett av landets absolut ledande förpackningsföretag", avslutar Leif Bågesjö.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-01-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK