...
Norsk stororder till Schoeller Arca Systems
Fr.v.: Stig Hellerud, Rentpack, Idar Storsten, Schoeller Arca Systems, Morten Sundell, Rentpack och Katriina Sajalinna, Schoeller Arca Systems, testar att halvpallen står pall...

Schoeller Arca Systems skandinaviska affärsenhet har undertecknat ett avtal med det norska returemballageföretaget Rentpack AS om leverans av mer än 300.000 plastpallar till Rentpacks plastpallpool i Norge.
Avtalet avser en specialversion av Schoeller Arca Systems halvpall 6100, som anpassats efter Rentpacks behov och krav.


Rentpack AS är ett norskt företag, som äger en pool av standardiserade returemballage som till exempel plastpallar, lådor, backar och flaskor för bryggerier och dryckesindustri i Norge.
Rentpack AS började för några år sedan att leta efter en halvpall med måtten 800 mm x 600 mm, som skulle uppfylla en del särskilda krav. Pallen skulle vara av plast, den skulle vara lätt och ha en attraktiv design, men framför allt skulle pallen klara hård hantering lastad med hundratals kilo av fyllda dryckesflaskor under många transporter mellan produktionsanläggningar och butiker i Norge.

Lösningen blev en specialanpassad pall från Schoeller Arca Systems, som har en lång historia av leverans av halvpallar av plast till bryggerier och dryckesindustri i Norge. Den nya pallen baserar på Schoeller Arca Systems välkända halvpall 6100, som företagets forsknings- och utvecklingsavdelning anpassade till Rentpacks behov och krav. Tillverkningen av plasthalvpallen påbörjades i början av hösten 2011 och hittills har Schoeller Arca Systems skånska fabrik i Perstorp levererat mer än 60.000 halvpallar av plast till Rentpack. Den totala volymen uppskattas nå över 300.000 pallar

"Vi är nöjda med den förbättrade pallen, som har handtag, ett fräschare utseende, en etikett med både streckkod och RFID och som levereras i halkfritt material. Handtaget gör att pallen är mycket lättare att hantera manuellt. Men framför allt är den stabilare än den tidigare versionen, och har ett övre plan som är utformat för transportförpackningars framtid. Eftersom vi lämnar tillbaka den tidigare versionen och nya pallar tillverkas av gamla pallar, så bidrar vi dessutom till en bra lösning ur miljösynpunkt", säger Rentpacks VD Morten Sundell.

Rentpacks halvpall av plast väger bara 7,3 kg, men kan klara en last på mer än 600 kg. Plasthalvpallen är tillverkad av återvunnen högdensitetspolyeten, vilket betyder att ingen jungfrulig plast har använts. När plasthalvpallen är redo att kasseras, kan den återvinnas och plastmaterialet kan användas i nya plastprodukter.

------------------------------------
Rentpack AS är ett norskt resursföretag med standardiserade pallar och returförpackningar för bryggerier och dryckesindustri i Norge. Resurserna består av plastpallar, backar och flaskor, som bryggerier och dryckestillverkare hyr av Rentpack AS. Företaget ägs av den norska organisationen för bryggeri- och dryckesbranschen "Bryggeri- og Drikkevareforeningen".

Schoeller Arca Systems, med huvudkontor i Zwolle i Nederländerna, är en ledande tillverkare av returemballage av plast. Gruppen sysselsätter 1.000 medarbetare och omsättningen för 2010 uppgick till 470 miljoner euro. Försäljningskontor och produktionsanläggning för Skandinavien ligger i Perstorp.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK