...
Aktuella chokladtrender gynnar kartong

Flera aktuella trender inom konsumentförpackningar gynnar kartong som förpackningsmaterial för choklad på bekostnad av fossilbaserade material och metallfolie. Det skriver Stora Enso Renewable Packaging i en pressrelease.
Ökad hållbarhet i värdekedjan, mindre förpackningsstorlekar och förpackningar med helt nya utformningar sägs vara trender, som skapar en ökande marknad för kartongförpackningar till choklad och konfektyr.


"Hållbarhetstrenden förbättrar konkurrensläget för produkter med lätta barriärskikt, samtidigt som fossilbaserade material och metallfolie blir mindre populära", säger Wilfried Schmahl, Sales Director på Stora Enso Renewable Packaging i Tyskland.

En annan tydlig trend, särskilt i mera välbeställda europeiska länder, är mindre förpackningsstorlekar, vilket skapar en marknad för flera olika typer av kartongförpackningar.

En tredje trend är behovet av nya utformningar och nya typer av förpackningsdesign. Ett färskt exempel på detta är en ringformad chokladförpackning av Stora Enso-kartongkvaliteten Performa Bright, som lanserats av A&R Carton i Tyskland.

Stora Enso har nyligen lanserat förbättrade versioner av kartongprodukterna Performa White, Performa Bright och Performa Cream. Kartongkvaliteterna, som produceras vid Stora Ensos Fors Bruk, har fått bättre släthet, ökad styrka och förbättrade visuella egenskaper.
"Vi har lyssnat på såväl tryckerier som varumärkesägare och vi fokuserat utvecklingsarbetet på nyckelegenskaperna styrka och tryckbarhet. Kundernas synpunkter har kombinerats med möjligheterna som erbjuds av den ombyggda kartongmaskinen. Responsen från de kommersiella testerna har varit mycket positiv. Tryckbarheten har förbättrats avsevärt tack vare kartongens förbättrade bestrykning och släthet. Den ökade styrkan har haft en positiv effekt på kartongens körbarhet och övriga egenskaper totalt sett", säger Eva Lundqvist, produktchef vid Fors Bruk.

Performa-kartong har använts till choklad- och konfektyrförpackningar i många år och kartongens lukt- och smakneutralitet har gjort den till ett ledande varumärke inom dessa produktområden.
"I och med den förbättrade slätheten och de visuella egenskaperna är Performa White nu också ett bra val till förpackningar för kosmetika och skönhetsprodukter", skriver Stora Enso Renewable Packaging i pressreleasen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK