...
Carrefours svenske chef lämnar snart VD-posten

Franska detaljhandelsjätten Carrefour har länge dragits med ekonomiska problem och med tiden har kritiken mot bolagets svenske VD och styrelseordförande Lars Olofsson (bilden) och hans sätt att leda koncernen växt sig allt starkare.
Till slut blev pressen för stor och Lars Olofsson har nu meddelat Carrefours styrelse att han avsäger sig VD- och ordförandeposten i samband med bolagsstämman den 18 juni i år


Styrelsen för Carrefour har accepterat Lars Olofsson avskedsansökan och man har redan utsett hans efterträdare – det blir Georges Plassat (undre bilden), idag VD och koncernchef för franska kläd- och detaljhandelskedjan Vivarte Group.

Georges Plassat kommer att ansluta till Carrefourledningen redan den 2 april och kommer under en övergångsperiod att verka som operativ chef (Chief Operating Officer), innan han formellt utses till VD i samband med bolagsstämman i juni. Huruvida han även kommer att väljas till ny styrelseordförande avgörs av koncernens aktieägare i en omröstning.

Carrefour skriver i ett pressmeddelande att Georges Plassat har deklarerat att han är fullt medveten om omfattningen av den uppgift som ligger framför honom och att han kommer att behöva stöd från alla inom koncernen.

Lars Olofsson, som är bördig från Kristianstad, blev VD och styrelseordförande för Carrefour i början av år 2009 (läs här). Trots att Carrefour är världens näst största detaljhandelskedja, efter Walmart, har koncernen dragits med ekonomiska svårigheter de senaste åren och trots olika åtgärder, initierade av Lars Olofsson, har man inte lyckats vända den negativa trenden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-01-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK